22.01.2023 г., 20:18 ч.

Пръст в пръстта 

  Поезия
211 3 3

Пръстта не ще да се надигне с воя
на тези
закопани преди нас.
Мъртви са!
Дори да има там герои,
над нас едничката им власт
е паметта!
В паметта е всъщност
възкресението!
Позволим ли да изгубим паметта -
изгубено е всяко поколение,
а земята ни е
пръст
в пръстта.

© Кольо Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??