7.12.2019 г., 8:39 ч.

Пръстен в сърцето ми 

  Поезия » Гражданска
347 1 0

 

Когато ти подарих, помниш ли, пръстена,
от цвят на маргаритка, преплетен с листа?
Сега е до икона, на теб, в сърцето ми кръстена,
тихо е, докато се моля за любовта.

 

За онази, която прилича на нашата,
светла като празничен ден в календара.
С толкова истина, колкото има в чашата,
изпита с дима от поредна цигара.

 

Не ще позволя да увяхне пръстенът,
и с времето, в забрава да изгние този цвят.
Тук, в икона, на теб, в сърцето ми кръстена,
където сме ти, и аз, и нашия свят.

 

 

Явор Перфанов
06.12.2019 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??