13.05.2021 г., 19:41 ч.

Птица от нощта 

  Поезия » Любовна
168 0 0

 

Думи тръпнат натежали.

Без мечти ли ще вървим?!

Тъжна гордост ти разпали

и във времето грешим.

 

Миг прощален се прокрадва.

Дебне в мрака неразбран.

Но кого ли ще зарадва –

щом човек остане сам...

 

И попадам неусетно –

в онзи лицемерен свят.

Бъдещето мимолетно

ме посреща в странен хлад.

 

Птица някаква прелита,

търси път с любов огрян.

В нощ безкрайна скита –

след живота разпилян!

© ИВАН МИЛАНОВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??