23.08.2007 г., 15:54 ч.

Птича любов 

  Поезия
803 0 22
В пухена одежда небето се облече.
Слънцето сърдито роклята съблече.
Причерня! Засвятка! Буря се надигна.
Като вик предсмъртен есента пристигна!

В клоните смълчани сгушените птици
света преоткриват в своите зеници.
Има ли нагоре път сред светлината?
Зад облака ли черен скрита е дъгата?

Под перата крият есенните чувства,
в човчици събират слънце за закуска!
В любовта си птича лятото си крият
с птичата им песен клоните се вият!

© Анета Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??