28.02.2014 г., 9:43 ч.

Птици 

  Поезия » Философска
2055 4 16

Нещо е сбъркан човешкият свят –
много дълбоко, в самата матрица,
сам се разкъсва от страх и от глад...
А пък душата му – птица!

Може би адът е някъде в нас,
пие живота ни – кърваво вино,
и сме готови да вием от бяс...
Ала мечтите ни – сини!

Ала мечтите ни – цяло море.
Чайки и гларуси порят вълните...
Чакат доброто във нас да умре,
за да му грабнат очите.

И студенее земята... Без глас
нощем за своите живи ридае...
Грешни сме, Господи! Всеки от нас!
А пък душите ни – в рая...

© Ники Комедвенска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??