29.10.2017 г., 0:35 ч.  

Птици от хартия 

  Поезия » Друга
564 2 8

Хартиените птици са изписани

с поредица от думи премълчани. 

Крилете им, нагънати от истини, 

напомнят на клавиши на пиано.

 

Акордите на скритото значение, 

приели същността си до фалшивост, 

потрепват от мастилото на вените 

в последния си опит да са живи.

 

Остава празнотата върху листите,

белязана от липсата на вяра.

Разкъсан е по формата си смисълът –

неказаното в огън не изгаря.

 

И въздухът тежи от обещания, 

превървали се в птици от хартия. 

А с острите акорди на пианото 

без истината всичко си отива...

© Петя Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??