3.01.2018 г., 23:59 ч.

Пудирпразничну 

  Поезия » Хумористична
668 0 4

Из "Минкини вълнения"

ПУДИРПРАЗНИЧНУ

Р. Чакърова 

 

Пудир сичкуту ухолству в тяз ми холидеи дълги
и стумашнуту дуволству ут кибап и бъклъвъ, 
прииспълнихми минюту!  И душътъ съ напълни! 
Садé пийниту множку – ощи мъ були глъвъ... 

 

ПрАситу курбан зъмина... Двя съльзи билям си пуснъх... 
Кът' съ сетя кък му сипвъх, кък му ринъх ката день... 
Дукът гу упърлим, 'начи,  хеметень пучти въскръснъх! 
Пък ушафят станъ бомбъ!!!  Хем гу сърбауми студень... 

 

Зъ сърмити – дън' разпраям! – Михаль ощи спуминавъ! 
Чи примлясквъ, чи съ плюнчи, чи съ хили пут мустак... 
Ко'т му туря – 'сичку плюскъ! Хич трушицъ ни уставъ! 
С пълниют курем ми мъркъ кът' влъдишкий кутърак:

 

– Мед ли тури – дума – Мино? С винци флазят кът' у тяф си!!!
Камбити съ ти разкошни – Ламби с праву ги ъресва! 
(...нъ ъкълъ си си викъм... "Пак ли, чумо, съ нътряскъ???!!!... 
Фмисту меня дъ пуфали, той пу камби съ зъплесвъ...). 

 

– ЗъгладИл съ'й, мамин убъф! Зъжъднѝл съ'й, мамин той!... 
Шъ ричеш нъ вЪжи вързън три нидели си стуял!... 
– Дай джумерки, чи пу тъмну ши ти дръпнъ идинь бой!!! 
– Божкеееееее... Дъ съ нинадявъм... С камбата ш'тъ глътнъ цял!!!... 

 

Лондон,  04/01/2017'  10:46 
 

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Росииии! Браво! Сякаш съм на клюкарника и слушам комшийката! Само да не говореше толкова бързо, та да има време преводача да си свърши работата. Много ми е забавно с твоята Мина!
  • Развали ми диетата! Мислех, че пералнята ми свива дрехите, сега знам-хладилника е.Отивам да вече...ъъъ, закусвам.
  • Туй сякъш е за ръздел превуди. Щот`първу е писану на български и после...
Предложения
: ??:??