Пуканки
Мечтите - шарени пуканки.
Рисувам по ръба на листа - лилаво.
По ръцете - мазоли.
Дните - начупени.
Ризата ти - синьо-бяла.
Грешни стъпки в тротоара на мислите.
Скитат души в празнотата.
Няма връщане в моето искане.
Наздраве, Пуканко сляпа...
© Надежда Маринова Всички права запазени
"Мечтите - шарени пуканки."