Пулс
Сбогом, мои представи.
Аз израствам и обхващам това.
Вниквам, разбирам и мога.
Приятелства, чувства,
повличане, срив.
В младежките пориви
- глухо промъкване.
Лудият блясък.
Небе, нощ,
блясък на тъма,
отражения на луна.
Взри се,
почувствай мига!
Пулсът на пътя.
Жизнен обхват.
Вода.
Воля.
Сърдечният ритъм:
Пропадане там,
повличане...
В ритъма,
- крачка.
Виж това!
Бяг.
Във времето,
неизвървяно.
Тихо взри се:
Паднали цветя.
Превръщане.
Възраст.
Тъга.
Самота.
В дискоса:
Любов.
Разкъсване.
Лудо обхващане.
Проникване.
В еклиптиката на
живота – полети.
Докосни!
В мистиката на деня:
Сърдечния ритъм.
Тъмен заслон.
Оръжия.
Страсти човешки.
Хвани!
Удари!
Стъпка.
Отново.
Ритмичният ход
на деня.
Звън.
Мистичния път
в небесата,
пустинния път.
Израснали
някъде дървеса.
Протяжният бряг
- градски стени.
Обичаш ли
светлина?
Слънце!
Думи,
загърбили пошлостта.
Мечтите
развяти -
порив,
обхванал небеса.
Извисяване.
Срив.
Камбанен звън.
Бяг в необята.
Пулс.
Усещане.
Доброта.
Жестокият допир
в единния смисъл,
противопоставяне.
Подскок.
Отскок.
Странни видения.
Лудият ритъм
на твоето тяло.
В единение с света...
Блясък.
Идея.
Отново преходни и мними -
стрели.
Късове суша.
Глъхнещи вопли.
Ела.
Кога бе това?!
Глъхнещи струни, тъма.
Безумно преследване:
Неми сенки.
Чуй вик!
Ритъм.
Сърце.
Спри!
Недей препуска!
Разлей във водата!
Полети в небесата!
Докосни светлина!
Забрави за миг
тъмно и горест!
Полети.
Небеса.
В еклиптиката на живота:
Ежедневни,
обозрими и зли.
Предел.
Гранично напрягане.
Срив.
Дълъг миг.
Сърдечният ритъм -
ново застиване.
Пад-нищета.
Притъмняване.
Къде си ти?!
Къде се скъса нишката живот?
Кога бе това?
Кога почувства студа?
Когато израстна и остаря?
Време спри!
Нека усетя!
Нека отново
простена!
Не тъмнина!
Искам да чувствам.
Да мога.
Движение.
Къде сме всички?!
Размити.
В града покосени.
Някъде в друга тъма.
Някъде по
път самотен...
Някъде във болка.
Някъде във тъмнина.
Не!
Премини!
Прескочи!
Достигни учестения
Пулс!
Опуснат в безкрая -
трепетен зов.
Зов!
В лиричния ритъм -
поредния устрем.
Зов и надежда.
В чудна тъма
на превръщане.
Загубени чувства.
Недосегаеми любови.
Прекъснати пориви.
Луди тежнения.
Преминаване...
Светлина-тъмнина.
Поглед сред
облачни поля.
Зарево.
Слънце.
Звезди.
В нощния безпредел -
ритъма на живота.
Живота!
Галактика човешка.
Животи – млечен път.
Пулса!
Път на светлина.
Бясно във всемира.
Взрив!
Разпръсване далече.
Там в безкрая на тъма.
Ти?!
Кога бе това?
Къде?
Кога прекъсна?
Там в безкрая ...
Животински озъбено:
Бреме.
Захват.
Удар.
Отнемане.
Енигма на двуборство.
Отхвърляне.
Власт!
Удар.
Къде са уроците?
Кои са житейски?
Кои - лични?
Планети .
В цикличния ритъм...
Еклиптики:
Светлина-тъмнина.
Къде е пулсът?
Жизнен ритъм.
Забавеният пулс...
Човечество защо?!
Хищно!
Кървав пулс.
Унищожение.
Чудовищен, черен.
Загубеният риъм.
Забавеният път.
Потъване.
Немара.
Антиматерия.
Без ритъм.
Обхватът първичен.
В тъмнина...
27.12.2009
© Валери Качов Всички права запазени