5.12.2015 г., 22:22 ч.

„Пушенето вреди сериозно на вас и на другите около вас” 

  Поезия » Друга
526 0 1

С цигарата в синхрон догарям,
дима и бавно ме обгръща.
Гася я, паля я, повтарям
и тя във мене се превръща-

какво не взела, кой не дала
наслада кратка и горчива.
Тя знае - не остава цяла,
но гасне паметно красива.

Без нея някои живеят,
те знаят я добре – отрова.
А други знаейки, копнеят
за дръпка нова, по - сурова.
Запалка, огън, малко жар,
прозначен пушек, пепел, спомен...
Едни го виждат като чар,
а други...просто грях погромен...

© Елизабет Калинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??