14.09.2007 г., 18:27 ч.

Пустиня /без сбогуване/ 

  Поезия
472 0 0
Пустиня
/без сбогуване/

Пустиня. Сянка на жена.
Видение след малък залез.
Отричане и сетне път през самота,
а спомена - приют е за подивял оазис...

....................................................
Спомням си мига на клетвеното вричане.
Там, сред дивите цветя.
Как устните шепнеха „обичам те”,
и ръцете рисуваха слова...

Спомням си едни очи, впили се до болка в мене.
Усещам още аромата на амброво дърво.
Нощите така красиви, сякаш беше спряло всяко време...
И погледа му, подарил ласката си, като пролетно листо...

........................................................
Летище. Сянката на мъж.
Проблясък и един последен полет.
Студени мълнии и искри от дъжд,
забравена е всяка дума и всеки минал поглед.

...........................................................
Ала помня те, мое тъжно цвете,
теб и твоите светещи очи.
Душата ми е твоя, ала истината ни отрече...
И неопетнен ще е спомена, ала в минали мечти...

Помня всяка твоя лека стъпка,
усмивката и тъгата бяха мои...
Ала Бог решил е, че съдбата ни ще се обърка
и всеки ще поеме път различен, ала своя...

.....................................................
Пустиня. Сянка на жена.
Самолет. Сянката на мъж.
Закъснял полет сред подранила самота.
Пустинята е тъжнa,
за първи път се лее дъжд...

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??