18.10.2020 г., 0:52 ч.

Пустинята Гоби 

  Поезия
295 1 0

Един ден през пустинята Гоби

Ще стъпвам с уморени крака.

И само сянката ми ще ме следва.

Ни гарван ще се вие, ни лешояд.

 

Някой ден в пустинята Гоби

Няма да има вече следи от камили.

Няма да има дори кости избелели –

Ветровете всичко ще са заличили.

 

Някой ден през пустинята Гоби

Ще крача аз, а може би ти или друг.

И погледът в отчаяние ще търси

Нечия стъпка, сянка или гроб.

 

Някой ден един човек ще ходи,

Слънцето все така уморено ще грее.

И напразно очите ще търсят живот –

Светът ще бъде пустинята Гоби.

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??