16.08.2019 г., 19:06 ч.

Пълен член 

  Поезия » Хумористична
555 0 1

Пълен член, зная как те боли,

чувствувал преди, а сега чувстващ,

близък край, е обидно, нали,

никой днес на теб да не съчувства.

 

Не в закон, не член-кореспондент,

не партиен, на масонска ложа.

Чисто български наш член-левент,

"пълен" друг да зове се не може.

 

Само в мъжки род. Е, няма как,

щом достойнството мъжко пак член е.

Зарад теб до матурата чак

ученик на граматика в плен е.

 

А реформата щом прогърми,

кат' аутсайдер щом тя те изпъди,

в спомен мил за щастливите дни

дружка с теб е-то двойно ще бъде.

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??