26.08.2018 г., 18:34 ч.

Първа любов 

  Поезия » Любовна, Хумористична, За деца, Философска
747 0 0

Момчето за пръв път тръгва да се учи

Но няма представа във какво трябва да сполучи

Че влизайки неохотно във стаята голяма

ще има за него изненада толкова голяма

че едва ли ще смята повече,че най-красива е мама

 

когато седна на чина и се заоглежда

нещо сякаш вдъхна му надежда

че на два чина пред него стои красавица една

и в очите веднага се изпълниха със светлина

но в този момент даскалката го изпита

но той не успя и гък да издаде и тя от стаята го изрита

написа му една черна точка и за начало това беше ужасно

и че не трябва да блее тогава стана му ясно

а другите му се смееха и го мислиха за луд

тогава той реши,че трябва да каже нещо

и свърза само,че трябва много труд

 

Вкъщи родителите му бяха научили

и компютъра му бяха забранили

и трябваше да пише своите домашни

ма другаде пак му бяха чувствата сегашни

че тая красавица не му излизаше от главата

и изглеждаше,че за да се осъзнае трябва да го ударят с лопата

 

На следващия ден той внимаваше много

мислеше,че учителите задължително ще се отнасят с него строго

почна да реди много шестици

но това не му помогна да отиде сред валентинските редици

през междучасието той я гледаше,а тя изглежда не му обръщаше внимание

тогава нашия хлапак й направи излияние

но само присмех като отговор получи

в очите му тогава настъпи пълен мрак

до следващия ден тъмнината не позволи на нито един зрак

но той прие това и реши просто да я гледа

правеше му удоволствие въпреки че нямаше надежда за победа

изгради характер и стана огромен маняк

занимаваше със метъл и с рап-в това той беше майстор лудак

 

По-късно той изгради собствена метъл група

във България и по света бе известна неговата трупа

като човек беше мъдър,разбран и много уважаван

но един път видя отново своята възлюбена

тя изглеждаше беше изгубена

станала жалка проститутка и неуспяла поп певица

но и бе станала още по-голяма хубавица

но мъжът като я видя се отврати и взе да се колебае

как все още успя да я познае

той все още беше неженен

и като я видя реши да й помогне

ожени се за нея и й помагаше със каквото смогне

но накрая и двамата бяха щастливи

и имаха много моменти диви

 

и каква е поуката драги читателю

ето какво ще ти кажа,приятелю

че колкото и много от живота да отминава

първата любов винаги остава

© Франкенщайн Франкенщайн Всички права запазени

Не съм добър поет нито мога да римирам и да рапирам, но реших да направя това като отразя съвремието и също донякъде да покажа какво обикновено се случва със хората в днешно време както с тези със разбити сърца,така и със тези,които са успели.Мислете тъй както си щете,но това смятам и се надявам да ви харесва тази кенефна поезия

Произведението е участник в конкурса:

Баба готви най-добре »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??