19.03.2023 г., 9:29 ч.  

Първа пролетна песничка 

  Поезия
185 1 4

ПЪРВА ПРОЛЕТНА ПЕСНИЧКА

 

Вятър блатните папури с два шамара прекатури.

Сам-самин под върбалака стар жабок заквака.

Дъжд над сухите тръстики метна копия и пики.

Връз къртичите хралупи щърк краче пречупи.

Над стишените стърнища залезът кладе огнища.

Още миг, и ще ме глътне! – късен зимен пътник.

 

Из наболата тревица гракна гарга – черна птица.

Мракът тишина безмълвна стелна откъм хълма.

Пролетта се е задала! – дипли роклята си бяла.

Бърза, сякаш с мен за среща – ще си я посрещна!

Век ли Господу се молех вредом да настане пролет?

Нека сме щастливи – всички! – с пролетните птички.

 

19 март 2023 г.

гр. София, 9, 15 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??