2.12.2020 г., 20:03 ч.

Първи сняг 

  Поезия » Пейзажна
559 1 7

Една снежинка долетяла

напомня, че ще завали.

Красива, пухкава и бяла

ветрецът нежно я върти.

 

Внимава да не я съсипе

и да я пипне чак  не смей.

След нея сняг ще се изсипе,

тогава ще се развилней.

 

И ляга да поспи немигнал

от чакане да завали,

а ненадейно сняг пристигна

и с бяло клоните зави.

 

Сега и зимата се смее

доволна, че снежец вали.

Декември – той в студа си пее

за празници и за елхи.

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??