Жаден бръмбар хищно пие късен цвят,
с представа, че обядва у Лукул...
Нехае той, че свити на пашкул
отдавна братовчедите му спят!!!
Че утре ще завият зли фъртуни
и че светът ще падне подкосен
под злите снежни хали и съвсем
цветът ще стане лукс на този свят!!!
Че всички ще се изпокрият по гнезда и дупки,
където са натрупали храна.
И че мнозина ще заспят дълбоко – без преструвки
до Първите лъчи на Пролетта...
Мнозина вече Южен курс поеха,
мнозина други – по бърлогите сумтят,
а нашият герой – упорно пие,
представяйки си, че е цар на този свят!!!
© Момчил Манов Всички права запазени