11 jun 2017, 19:55

Първият Поет 

  Poesía
228 0 0

Жаден бръмбар хищно пие късен цвят,

с представа, че обядва у Лукул...

Нехае той, че свити на пашкул

отдавна братовчедите му спят!!!

 

Че утре ще завият зли фъртуни

и че светът ще падне подкосен

под злите снежни хали и съвсем

цветът ще стане лукс на този свят!!!

 

Че всички ще се изпокрият по гнезда и дупки,

където са натрупали храна.

И че мнозина ще заспят дълбоко – без преструвки

до Първите лъчи на Пролетта...

 

Мнозина вече Южен курс поеха,

мнозина други – по бърлогите сумтят,

а нашият герой – упорно пие,

представяйки си, че е цар на този свят!!!

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??