1.04.2008 г., 11:39 ч.

Първоаприлско 

  Поезия » Гражданска
1073 0 15

От правдиви честни песни
нещо взех да ставам тъжен.
Та, на този весел ден,
искам нещо да излъжа.

Ще напиша този път
как директорът мърсува,
профсъюзите - как спят,
а народът - мизерува!

Как във пищни цветове,
са разцъфнали лъжите;
под априлски дъждове
как растат, растат цените!

Как без сметка ни продават,
как без замисъл строят.
Милиарди се заравят,
милиони - се горят!

Всичко върши се така, че
гневно да се възмутиш.
Патриот ли си обаче,
трябва да се възхитиш:

"На такава управия
друг едва би издържал!
Ако бе капитализъм -
досега да е умрял!"

Още много бих писАл,
но дори на тази дата
този тъжен мадригал
няма кой да отпечата!
____

Стихотворението е от "Спомени за Тошовото време".

 

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??