1.04.2011 г., 21:48 ч.

Първоаприлско 

  Поезия » Хумористична
583 0 5

Излъгах аз съседката Стефанка,

че с друга нейничкия съм видяла -

по-млада, слабичка като фиданка,

с коса до кръста и с поличка бяла.

 

Стефанка попремига глуповато,

зачупи пръсти, после се навъси.

Представям си какво ù бе в главата:

кроеше как да излови мъжа си .

 

"Мръсникът му с мръсник, нещастен, жалък!

Тъпкано аз всичко ще му върна -

за смях ще стане, (а градът е малък)

във секс-хиена като се превърна!

 

И рече - стори го. Без капка угризения.

Смени си гардероба, боядиса си косата.

С диети и със фитнес-упражнения

свали тегло и завъртя главата

 

дори и на младежите в квартала,

на куп все още здрави пенсионери.

Дотолкова бе славата ù нашумяла,

че скоро и любовник си намери.

 

Шушукаха в градинката квартална

бабите над плетките модерни,

че цялата история скандална

нечие семейство ще зачерни.

 

Ухо не давах на такива сплетни.

Минавах си със царствена осанка.

И бяхме си приятелки коректни,

разказваше ми тайните Стефанка.

 

Така споделянето навик стана.

"Ден на лъжата" чукна пак на прага.

Излъгана безкрайно си останах:

Стефанка... със съпруга ми избяга.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??