31.03.2010 г., 20:11 ч.

Първоаприлско - предвеликденско 

  Поезия » Хумористична
847 0 4

Първоаприлско - предвеликденско

 

 

Пак април е, дата първа,

ден за хумор и шеги,

Вальо Шкафа уж е болен,

а и той едни реди:

Как петелът изкълвал е

дупка в своя собствен дом,

как полозите обикалял –

яйца там снасял на бегом.

Няма лошо - за Великден

големи яйца ще сберем,

но, щом бръкнах да ги взема,

се натъкнах на проблем:

от гранулите за зайци

петльо тайно беше ял

и сега, наместо яйца –

зайци мънички снасял...

В тези времена модерни

ще се сменя май адета

и за Великден вместо яйца –

ще си разменяме зайчета.

 

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??