19.09.2018 г., 12:53 ч.

Първокласник 

  Поезия » За деца
756 0 0

 

Ученик съм вече аз,

ученик във първи клас.

Вижте, милата ми мама

чанта купила ми е голяма.

Там ще слагам мойте книжки

и тетрадки и боички.

Скришом в чантата ще скрия

две три от моите колички.

Тайничко ще ги поглеждам,

лекичко ще се навеждам,

Госпожата да не забележи,

че пропуснах обясненията нейни.

Ох, щом буквите науча,

ще чета си до насита.

ще захвърля си таблета,

щом не ми е нужен вече.

Но и цифрите са важни,

щом науча ги ще знам

куп задачки да решавам,

без да се затруднявам.

Ученик съм вече аз,

ученик във първи клас.

Справям се сега чудесно

и ще завърша аз успешно.

 

© Стефка Брайнова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??