21.06.2023 г., 13:30 ч.

Пъстър свят 

  Поезия » За деца
432 2 10

Нарисува Ани днес

голям, розов таралеж. 

После със зелената боя 

нарисува огромна Боа. 

 

С лилавото направи гората, 

с оранжево оцвети тревата.

После с червения тон 

направи огромен слон. 

 

Сиви дечица нарисува, 

а зелено куче лудува

върху оранжева трева 

с червена котка, веселба! 

 

Ани рисунката показа 

на своята баба Роза! 

Баба гледа и се смее, 

в пъстър свят живее

 

нейното палаво внуче. 

Ани, голяма си вече, 

баба на внучката рече. 

Цветовете са далече 

 

от реалността сега, 

но ми харесва така,

твоят пъстър свят 

на багри богат! 

 

Нека да е цветно, 

нека е приветно, 

нека да се смеем, 

в пъстър свят живеем! 

 

 

 

 

 

© Людмила Данова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Шарен ден »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??