28.11.2007 г., 22:56 ч.

Път 

  Поезия
446 0 4

Път…

Дълъг, стръмен…

Влажен…

Намокрен от дъждовните капки!

Дървета тъжни,

свели плахо своите клони,

а листата им във пъстри бои потопени!

Тук самотата любовта гони!

Чудя се къде са белите линии,

които водеха ме към вкъщи?

Изтрити са, сякаш с гумичка,

и не зная как да се прибера, сърцето ми се мръщи!

Въпроси…

Дилеми,

изправям се пред тях…

И чакам отговора,

някой да ми каже, да се спася от този свят!

Всичко е срещу мене,

някак страшно е…

Аз нося своето тежко бреме,

и ще чакам деня на страшния съд…

Стигам пън…

На който сядам…

Чакам…

Някоя сродна душа…

Аз ще остана…

За да преборя…

Страха от мен самата,

от властващата в мен самота…

Страха от неизвестното,

в тъмнината,

бродещ тихо в нощта!

© Усмивка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви, Маги, Пепи и Пети... Много прегръдки и усмивки
  • Щом си сред нас - себеподобните, не си сама!!!
    Усмивки за теб!
  • И от мен да знаеш:Винаги има утро,винаги!С обич
  • Чакаш ли ме още?
    Там ,седнала на пъна,
    чакаща сродна душа...
    Тук съм за да ти кажа ,
    че светът е най-красивото
    място за живеене и в него
    не бива да се страхуваш, защото не си сама...
    С много обич, за теб, Усмивке.
Предложения
: ??:??