4.06.2011 г., 11:48 ч.

Път 

  Поезия » Философска
744 0 0

Път

 

Да се върна или да пристигна...
всяка вечер пътища сънувам,
бляна свой мечтая да постигна
и така - напред-назад пътувам.

Да пристигна - някой ме очаква.
Да се върна - някой се надява,
спра ли тук - дали ще ме оплакват,
ако падна - кой ще ме спасява...

Казват - пътят щастието носи,
все напред върви - недей се спира
и така - под стъпките си боси
всеки своята съдба намира...

Моята съдба е в пътя, зная .
Ала сам да го вървя не искам.
Да ме чака някой си мечтая
И със мен да тръгне да поиска.

И така - напреде и нагоре
с него ще вървим към нови цели,
пътят свършва... ала друг започва -
той не знае спънки и предели...

© Александър Хаджидимитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??