13.02.2008 г., 10:03 ч.

Път към доброто 

  Поезия » Философска
664 0 9
 

ПЪТ КЪМ ДОБРОТО

Когато ти се ще

да покориш света,

когато ти се иска

да получиш нещо -

подай ръка

на близкия човек -

стисни му

дланите горещо!

Така усмихнат

и така любим,

и с враговете си

опитай

да се бориш,

ти мразиш ли врага -

го прегърни

и чудеса

от добрина

ще сториш!

И може би

тогава пак светът

ще стане по-красив и отговорен

и ще откриеш някак своя път,

за Божията любов

отворен!

© Ая Цонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??