1.02.2023 г., 8:07 ч.  

Път към вечността 

  Поезия » Философска
210 0 0

Проправя се към вечността път,
никой не е завинаги на Земята,
но не плача, че тъмен е светът,
с болката пречиства се душата!

Не плача, че туй ще стане и с мен,
старая се пред съвестта да съм чист,
реших да бъда реалист и заземен,
ще съм като отнесен от вятъра лист!

Мила, моля те, спомни си за мен,
след като дойде решителният час,
знам, че тук всеки за мъка е роден,
само Бог има над живота ни власт!

Ще намеря тъй жадувания мир,
Бог никому лек път не обещава,
ще се слея тогава с вечния всемир,
само за туй, че те няма, съжалявам!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??