7.08.2016 г., 10:36 ч.

Пътека за двама 

  Поезия
238 1 3

Както първата нощ- 

още молят очите ми, 

още зъбите са стиснати -

не от болка, а от обида. 

 

Както първия ден -

копнея за погледа ти потаен. 

Знам, раним си. 

Проверих го много отдавна. 

 

Всичко знам -

за мен си просто съдба. 

Да бягам, просто не трябва. 

 

Ето, подавам ръка. 

 

Готви се за сватба. 

 

В небето трепва звезда. 

Изпълни божията заръка. 

Луната сама изтъка

звездна пътека за двама. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??