30.01.2009 г., 1:06 ч.

Пътеводител за Марините зъркели 

  Поезия » Хумористична
569 0 3
За ко тий, Маро, секи ден мутикъ?
От къра, се у пустию юрган...
Вър виж народ, дет с мързела е свикнъл.
Въри дъ съ ръзходиш ду Тайланд.
Ши видиш галимация гулямъ.
Акъла ти ши стане бръмчилет.
Ду там ши пуфърчиш убаче само,
демек ши съ къчиш нъ самулет.
Там няма зимъ. Движът съ у ляву.
И Крал си имът... Не ма, не чи крал,
пу билдуви и бордуви е саму...
Мурету им е техния съкрал.
Щом ти утидиш, те ши съ упулят.
Не знаят кво е шилу у турба.
Тайландците са някак си изсулени,
нагъват само рибена чурба.
Не им разказвай за Сиргей и кмета,
тайландците са с кофти табиет.
Те вярват само Буда че им свети
и нямат взор за бъднини напред.
Въри при тях да видиш папагали,
магарита те нямат, имат Слон.
Лежът пуд палми, лапнали цигари,
не знаят кво е зимъ и балтон...
Та тъй, въри да си уплакниш
учите с палми, икзотикъ, зилининъ,
но гледай многу дъ ни съ забакваш,
чи аз тъ чакам в роднатъ странъ!

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • прищямиседа въръ в Тайлантоти и за туй се сака талант!
  • Ма знайш ли как дубре И мяза
    на Мара, оня - със цвитя, гирдан?
    Кат върни са, 'ш сънува саму,
    чи йе пруспала воайяж със... слон!



  • Вал, да вземеш да пратиш и баба Върба да носи куфарите на баба Мара, м? Голям кеф, Вал! Малко свежест само в няколко бабетки
Предложения
: ??:??