11.12.2008 г., 23:56 ч.

Пътуване 

  Поезия
1044 0 1
 

Пътуване

 

Събуждаш се - главата тегне.

А сладостта на усета, че пак ще тръгнеш,

се бори с вледеняващата меланхолия на сънищата.

Пътуване.

Без цел и без посока.

Мечта.

Тиха музика

и скърцащият шум на гумите върху грапавия гръб на пътя.

Тръпката.

Да чувстваш скоростта на тичащите покрай теб картини,

от малки селища,

огромни градове полета и...

... и какво ли още?

Усещането.

Че си спрял във времето,

че светът безкрайно ти завижда

за откраднатите мигове от него.

Пътуване.

Без цел и без посока. Нима?

Като в розов детски сън.

Така е.

Вече си на края.

Спокойно, неусетно стигнал си целта.

Почивка...

Връщане и...

... и пак Мечта.

© Митко Донев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??