Пътуване
Събуждаш се - главата тегне.
А сладостта на усета, че пак ще тръгнеш,
се бори с вледеняващата меланхолия на сънищата.
Пътуване.
Без цел и без посока.
Мечта.
Тиха музика
и скърцащият шум на гумите върху грапавия гръб на пътя.
Тръпката.
Да чувстваш скоростта на тичащите покрай теб картини,
от малки селища,
огромни градове полета и...
... и какво ли още?
Усещането.
Че си спрял във времето,
че светът безкрайно ти завижда
за откраднатите мигове от него.
Пътуване.
Без цел и без посока. Нима?
Като в розов детски сън.
Така е.
Вече си на края.
Спокойно, неусетно стигнал си целта.
Почивка...
Връщане и...
... и пак Мечта.
© Митко Донев All rights reserved.