31.10.2010 г., 14:14 ч.

Пътят 

  Поезия » Философска
760 0 4

                  Пътят

 

Тълпа от хора и картини от изложба.

Приятел, който стихове чете.

Усмивки-маски, пози и надежди,

че следващите може да са те...

Амбиции на хора талантливи,

решили да превърнат дарбата в пари.

Материален свят и чувства живи -

апартаменти, вили и коли...

Приятелите на приятеля са тука,

за да докажат колко го обичат те,

но заглушават със сплетните си

мечтите на поета, които той от книжката чете...

 

Не искам да я имам тази тежка дарба,

да виждам скритото в човешките души...

На клоуна сълзите зад усмихнатата маска

и ножа, скрит във тогата на Брута,

подготвен Цезаря да отстрани.

 

Защо ли въздухът не ми достига

и самотата ме връхлита пак?

Наоколо е пълно с хора  мили,

готови винаги да те препънат с крак.

Човешка суета, последвана от завист,

ограбва радостта от споделената любов.

Душата ми е тук и тихичко се моли,

да срещне някоя Душа-другар във този земен свят.

Светът, във който не един Учител

дошъл е с Порив вечно млад и много стар –

Любов да ни даде към Светлината

и Страст, за да го следваме със жар!

 

Аз няма да се разделя със моята Надежда,

че другите след нас ще бъдат по-добри!

Ще имат сили с гордостта да се преборят

и да ти кажат истината без да те боли...

Кога ли ще пораснат тез деца индигови

и следващите ги кристалчета-искри?

Ще бъда ли сред тях,  когато огънят, от тях запален,

трънливия, човешки път към  Бога освети?

 

© Мария Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страшно ми хареса. Истинската вътрешната радост и щастие са дълбоко в нас, а не идват от вън. Когато ги усетим, светът се променя и никой не може да ни ги отнеме. Поздравления за този стойностен стих.
  • Страхотно усещане за света и ценностите!
    Поздравления!
  • браво!!!
  • ммммммммм много добър стих
    http://vbox7.com/play:fc8d727e
    поздрав с настоящата ми любима песен
Предложения
: ??:??