28.12.2007 г., 14:08 ч.

Пътят на един човек  

  Поезия » Философска
677 0 1
Свят, човек и личност,
всеки търси някаква публичност.
Място за изявата една
за възкресение на старата душа.
Родиш ли се и имаш цел,
бориш се до някакъв предел,
но спираш отново на кръстопът -
бориш и търсиш своя път.
Опитваш да се докажеш като човек,
да намериш за раните си лек.
Постигаш накякъв успех,
опитваш да спечелиш някой лев,
бориш се за живота си един,
молиш се отново пред кръст един,
помощ от Бога пак молиш,
но какво да сториш,
когато животът понякога е несправедлив
и те прави прекалено податлив.
НО волята крепи те в този ден
и те прави да изглеждаш променен
и вярвам, зная, че ще победиш
и злото от омразата ще разделиш.
Ще постигнеш своите цели,
но и косите ще са побелели.
Няма да си вече ти,
но нека Бог да ти прости.
Мечтата ти да сбъдне да си в рая
и на тази история да сложи края!

© Роси Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??