28.11.2019 г., 0:15 ч.

Пътят на ехото 

  Поезия » Друга
370 0 3

Чувам ехото над канарѝте –

глъхне сякаш в крясък на орел.

Мъхове и лишеи се сплитат

в паяжина. Въздухът е смел,

пълен с кислородени озони.

Само нейде мярва се врабец.

Вятър силен ехото догонва,

блъсва го във синьото небе...

То се връща с екот, многократно,

с музика от близката скала.

Колко му е да се върне на обратно! –

Ехото с пораснали крила...

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??