24.04.2018 г., 12:35 ч.

Qui pro quo 

  Поезия » Философска
435 1 0

 

Защото така, стига ме пита.

Не съм ни пред съд

нито ти си аскет.

Раздавах трошици като конфети.

Оставях следа – наивен обет.

Кроих и съшивах ръкави на риза,

конецът се скъса, денят се смали.

Боля, отболя от реприза.

Изконна е жаждата сега и преди.

Защото така. Различно и вечно.

Водата не пита защо е вода.

Седефче кристално по скулата свети,

извира в очите солена сълза.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??