6.10.2017 г., 0:34 ч.

Работливите катерички 

  Поезия » За деца
943 5 12

Катерички, две скокливи,
със очички закачливи,
ядки във гората сбират,
и в хралупи ги складират.
Есен е, но обозримо
идва белоснежна зима,
и под преспите от сняг,
лакомствата ще заспят.
Затова сега е време,
работливките почтени,
зимнината да натрупат,
що в студени дни да хрупат.
Цял ден скачаха в синхрон
двечките от клон на клон,
ту за жълъдчета малки,
ту за рошави шишарки.
Най-накарая уморени,
но доволни, озарени,
рунтавелките се спряха
и... прегърнати заспаха.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??