31.05.2019 г., 1:32 ч.

Радост 

  Поезия
246 0 0

Очи пълни с любов и  любопитство,
гледат интересно към света широк.
Любознателно преглеждат всяка
незначителна подробност,


гледат с интерес мъничката книжка и
лист по лист разгръщат, мигом на герои се превръщат.
Душата чиста, а умът готов за много веселби,
не знаещи що е то болка и сълзи.


Искат да узнаят всяка малка тайна,
да целунат всяка жаба принц да стане.
Очите пълни с интерес, гребещи с пълни шепи от този свят.
Децата малки с  непокварена  душа,


готови винаги за по една игра,
със слънце озарени са дните им чудесни,
пълни с игри ,танци и песни.


Ах,колко хубаво е да си дете!

 

 

© Еленка Гишина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??