По угари пристъпвах, но потъвах в кал,
със ходила премазани без жал.
В пустинни бури стъпките си вграждах
когато миг след миг живота раждах.
Зареждах се с предвечния си Аз,
от дъното безводно до Парнас,
в тълпата – самка, прайда във пустиня...
Веднъж да си изпрося милостиня
от себе си, в престъпна нощ, в мъгли,
без дъх останала, да не боли...
И на света след древното зачатие
рождението да превърна във разпятие.
Да приютя подадени ръце
във падината на безкрайното сърце
и мишците, които ме изправят
изтръгнали ме от смъртта на отчаянието
с грижовност като топла дреха.
Да са ми вечни вяра и утеха.
Играх на гоненица със мъжете,
бодил бях трънен, но... и цвете.
На любовта в харема съм робиня,
но робството превърнах във светиня.
Качих парите на парадната трибуна
и на мечтите в тихата лагуна
възторжено ги поздравявам от подножие
божествени във своето безбожие.
Щамповани хартии, но са радости
като опияняващи съзнанието градуси.
Със леки стъпки ходя по земята
до мене - крава със цветя в рогата.
Една свещена виртуална бяла крава.
Това е моята непреживяна още слава.
© Диана Кънева Всички права запазени