19.12.2007 г., 11:29 ч.

Раждане на вятър 

  Поезия
702 0 5
 

Раждане на вятър

 

Когато се ражда вятър,

тишината става тънка като мрежа,

любовта се плъзга като полъх,

а листата се целуват леко,

преди предстоящия танц.

Когато се ражда вятър,

орисница приготвя пътя му,

събран от всички възможни посоки.

Когато се ражда вятър,

морето става огледало,

в което се оглежда

събуждащата се реалност,

преди да се отпусне върху най-красивите вълни.

Когато се ражда вятър,

въздухът става на кристали

и времето подготвя

най-чистия си писък.

© Ина Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??