17.07.2011 г., 13:19 ч.

Ракия и Любов 

  Поезия » Друга
738 0 6

''Горчива обич нека ме опива,
от старите винари още знам,
че истинското вино е горчиво -
за подсладено няма да те дам!''

 

 

Сравнявате я с виното червено,
напивка древна - истинска магия!
Но за всички ни е ясно отредено -
Любовта е като българска ракия!

И опиташ ли, не ти е нужно много,
ами само капка, за да се напиеш ти!
Към пиячите, да, виното е строго!
Но Любовта като ракията люти!

© Божидар Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??