11.01.2011 г., 20:26 ч.

Рана жива 

  Поезия » Любовна
594 0 1

Сърцето ми е рана жива,

ранена бе и моята душа.

В окови - дръзка и неукротима,

обвита в безнадеждна самота.

 

Светлината там не ще надзърне,

но и в безпрогледна тъмнина.

Надявайки света да я обгърне,

ще  засияе тя с нова светлина.

 

С упование – вестител в тишината,

надеждата повикала сама.

И тъй направила си от тъгата

олтар за своята душа.

 

От мъката - венец оплела,

от сълзите – поникнали цветя.

В тъжен миг дори подела

най-нежна песен тя за своята тъга.

 

И някак неусетно отлетели

оковите на нейната душа.

Сълзите таен път поели,

довели в тъмнината - любовта.

© Валентина Недялкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??