14.04.2023 г., 13:09 ч.

Ранен и опитомен 

  Поезия
480 0 0

Страдаш ли, Лъве?!
Ранена ли е твойта душа?!
Че в срам и позор е
клетата, родна страна!

Без дух, без посока,
свободно заробен народ!
Предлага се калпава стока,
а към бъдещето няма и брод!

Ах, Лъве!
Да можеше с твоя скок,
народът Левски да бъде,
да надскочи себе си този скот!

Да можеше "майка юнашка"
да ражда и отглежда в чест!
А то... и софрата, и душата - сиромашка,
поколението - безумен слепец!

Стани, Лъве!
Извикай със страшен рев,
че България може ДА БЪДЕ
и с твоята смелост да тръгне напред!





© Галина Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??