Ранена е птицата в мене -
крилете прекършени тлеят;
вече и нощем, и денем
без думи очите мъждеят.
Ранена е мойта надежда -
с прерязани вени мълчи;
мечтите наивни прецежда,
щом на своята клада гори.
Ранена съм, знаеш ли, тежко -
кървящи са думите в мен;
тръни са мислите, остри, горещи...
Ранена съм, няма нов ден...
© Хриси Саръова Всички права запазени
съкровен, пълен с болка стих..
светли дни ти пожелавам...сърдечно.