20.06.2012 г., 22:45 ч.

Равносметка 

  Поезия » Философска
857 0 2

Хей, бармане, здравей! - Налей по чаша!

От отлежалото налей - не се скъпи.

Налей да пия, докато нощта е наша,

пък после сметката сметни.

Но не за сметката от питието казвам,

а сметката за жизнения път.

Тя всичко, без да крие, ще разказва,

що срещнала съм в краткия живот.

Ще спомним заедно със теб за обич луда

и за омраза - спътница на любовта.

Ще спомним как сърцето е трептяло от възбуда

и как помръквало е в самота.

Ще спомним всичко - радости, стремежи,

мечти, достигащи и необятното дори.

Ще спомним много мисли безметежни -

оставяли са будни нашите души.

Ще спомня всичко с теб, приятелю, защото

за равносметка времето дойде.

Да плащам и за злото и доброто -

без сметката да правя аз на две.

Че всичко в този свят с цена е -

дори и отлежалото винò.

И ако някой тази истина не знае,

горкò му, братко бармане – горкò!

© Мария Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??