24.01.2013 г., 8:56 ч.

Равносметка- 2 

  Поезия » Друга
429 0 2

Равносметка- 2

 

Тъжни като нестинари

пред изтляващата жара,

утрото във път ни свари-

ала към различни гари...

 

Разранени ходилата,

чувствата- обезверени...

... Как да продължим нататък,

та в оставащото Време

 

в тракащите коловози

да догоним Необята!..

... А и там с букет от рози

кой ще каже дума свята!..

 

Нищо ново не открихме,

нищо старо се не върна!..

... Господи, къде сгрешихме

та лице от нас отвърна!..

 

д-рКоста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Старото не се връща,но ни остава надеждата, че може утре нещо хубаво да ни се случи и тъй, до оня миг, когато и нас ни грабне вечността!
    Хубаво стихотворение!
  • "Нищо ново не открихме,

    нищо старо се не върна!.." Много ми хареса!
Предложения
: ??:??