23.09.2018 г., 10:02 ч.

Равносметката 

  Поезия » Любовна
463 0 0

Една стара любов си отиде,

беше болна и просто умря.
А сърцето уплашено лута се -
Ами как ще живея сега?

 

О, не страдай сърце, не мъчи се!
Как така не разбра досега?
Тя отдавна си беше заминала
и преди да умре любовта.

 

Ти отдавна живееш излъгано
и забравило как да гориш.
Изтерзано и свито във ъгъла,
помниш само, сърце, да болиш.

 

Ти повярва, сърце, а не трябваше...
И раздаде каквото можа.
Примири се сега със присъдата -

безвъзвратно умря любовта!

© Зорница Петровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??