28.04.2020 г., 17:39 ч.

Разчупен сън 

  Поезия
753 1 3

Този сън се разчупи мигновено в душата,

разпиля се на малки островърхи мечти.

Стъкловидно красиво разряза тъгата,

зашумя във кръвта с люлякови вълни.

 

Този сън ме отведе към тихи полета,

скри ме в своя шепот на меки треви.

Сълзите изтри във вика на морето,

издълба с мен тунели в пясъчните води.

 

Този сън ме забоде в крилата на птица

и ми даде очи и сърце да вървя - полетях

устремена във песен - изтъняла искрица.

Преди да изчезне във вятъра този сън засия.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??