Те се срещнаха, когато
пролетта смени се с лято
и небето бе богато
с прелестта на синевата.
Той се влюби в красотата,
тя се влюби в радостта
и душите им се сляха
под покрова на нощта.
Пак се срещнаха, когато
лятото стопи се в злато -
потопени в буйна сладост,
те заляха всичко с радост.
Разделиха се, когато
златото повика мрака
и отидоха да чакат
в царството на тишината.
Там заспаха в белотата,
върнаха се в целостта -
подслонени в необята,
чакаха да се родят.
Чакаха да се намерят,
във единство разделени
и в копнежа да се слеят,
си измисляха промени.
© Елина Гюдорова Всички права запазени