4 нояб. 2010 г., 13:46

Разделиха се, за да се слеят 

  Поэзия » Любовная
1049 0 2

Те се срещнаха, когато

пролетта смени се с лято

и небето бе богато

с прелестта на синевата.

 

Той се влюби в красотата,

тя се влюби в радостта

и душите им се сляха

под покрова на нощта.

 

Пак се срещнаха, когато

лятото стопи се в злато -

потопени в буйна сладост,

те заляха всичко с радост.

 

Разделиха се, когато

златото повика мрака

и отидоха да чакат

в царството на тишината.

 

Там заспаха в белотата,

върнаха се в целостта -

подслонени в необята,

чакаха да се родят.

 

Чакаха да се намерят,

във единство разделени

и в копнежа да се слеят,

си измисляха промени.

© Елина Гюдорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??