17.11.2008 г., 7:36 ч.

Разделно време 

  Поезия » Друга
584 0 6
Народе, докога ще ги търпим?
Разделно време май, че пак дойде?
Те лъжат, ние все мълчим...
От бедния богатият краде...

Не партия, а истински човек
е нужен да стои начело.
Бъдещето ни не е проект.
Да се събудим! То е наше дело.

Робуваме на разни цветове,
а черен е животът ни и гнусен.
Няма слънце, има страхове.
Всеки ден е с по-жестоки трусове.

От нашите управници Земята
открито в столицата негодува.
Разсърдена, снагата си замята.
От греховете им е развълнувана...

Светът отне ни много умни хора.
За политиците ни туй е най-добре,
че иначе ще гният във затвори...
Добре е онзи, който днес краде!

Народе! Докога? Не е ли време
да го разбудим онзи Лъв заспал?
Да си решим сами сега проблемите!... 
За пример Левски, хора, бих ви дал...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??